K3s Sugu Pavithra belum selesai rupanya

kemunculan semula sugu pavithra 1 main

Ipoh: Kes pasangan Youtuber masakan berlarutan apabila Timbalan Pendakwa Raya belum menerima sebarang arahan lanjut penarikan balik pertuduhan M Sugu, 29, atas pertuduhan mendatangkan keced3raan kepada S Pavithra, 28.

Timbalan Pendakwa Raya, Naidatul Athirah Azman ketika prosiding di Mahkamah Sesyen hari ini memaklumkan surat rasmi penarikan semula pertuduhan sudah dihantar kepada Pejabat Pengarah Pendakwaan Negeri Perak pada 4 September lalu.

Bagaimanapun, pihaknya belum menerima apa-apa arahan lanjut menarik balik pertuduhan berkenaan.

Hakim Mohd Fauzi Mohd Ismail hari ini menetapkan 17 September sebagai tarikh sebutan semula kes.

Pendakwaan dikendalikan Naidatul Athirah dan tertuduh diwakili peguam Jude Pereira dan Syahrul Nizam Muhamad Rabi.

Mengikut pertuduhan, tertvduh didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan dibacakan bersama Seksyen 326A Kanun Keseksaan kerana sengaja menyebabkan keced3raan di bahagian bibir, pipi sebelah kiri dan lengan kanan isteri dengan menggunakan telefon bimbit dan hulu s4bit di parkir Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) antara jam 4 hingga 6 petang, 21 Julai lalu.

Tertuduh boleh dihvkum p3njara maksimum 10 tahun atau did3nda atau s3bat atau dengan mana-mana dua daripada hukvman itu jika sabit kes4lahan.

Sementara itu, Syahrul Nizam memberitahu kepada mahkamah pihaknya baru dilantik dan memohon masa untuk meneliti semua dokumen berkaitan kes.

Sugu turut didakwa mengikut Seksyen 6 (1) Akta Bahan-Bahan Kakisan dan Letvpan dan S3njata Berb4haya 1958 kerana dia didapati memiliki s3njata berb4haya iaitu sebilah s4bit berukuran 66 sentimeter bertulis Tiger.

Tertuduh didakwa memiliki sabit itu di parkir Hospital Raja Permaisuri Bainun Hospital (HRPB) Ipoh jam 6 petang, 21 Julai lalu dan jika disabitkan kes4lahan boleh dip3njara maksimum 10 tahun dan seb4tan.

Sebelum ini media melaporkan, Mahkamah Sesyen pada 17 Ogos lalu memerintahkan Pavithra untuk menyerahkan surat rasmi menarik balik pertuduhan.

Sumber : hmetro

Be the first to comment on "K3s Sugu Pavithra belum selesai rupanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares